Mijlocașul lui Sparta Praga și al echipei naționale, Alexandru Chipciu, a vorbit despre ceea ce va face după ce își va agăța ghetele în cui. Fostul jucător „roș-albastru” a precizat pentru FRF TV că nu se va despărți de fotbal.
„Vreau ca într-o bună zi să fiu antrenor, pentru că îmi place foarte mult ideea în sine, apoi, este normal că orice antrenor își dorește la un moment dat să antreneze naționala țării sale așa că poate o să fiu și selecționer, dar e o muncă diferită față de ceea ce-mi imaginez eu ca muncă de antrenor„, a declarat Chipciu, care a fost convocat de Cosmin Contra pentru dubla pe care o va avea naționala României, cu Suedia și Insulele Feroe, din preliminariile EURO 2020.
Alexandru Chipciu, în vârstă de 29 de ani, a făcut o călătorie în timp și a dezvăluit ce ar schimba în cariera sa de jucător, dacă ar putea:
„Aș schimba scorul din meciul cu Albania de la EURO, trebuia să câștigăm ca să putem merge mai departe„.
În partida România – Albania din grupele de la Campionatul European din 2016, atunci când Chipciu a stat pe bancă, iar tricolorii erau conduși de selecționerul Anghel Iordănescu, aceștia au pierdut cu 0-1. Dacă România ar fi câștigat s-ar fi calificat în optimile competiției.
Pentru Alexandru Chipciu a fost o adevărată onoare să fie antrenat de Iordănescu. Mijlocașul, trecut pe la echipe precum Brașov, FCSB, Anderlecht, Slavia Praga, a povestit despre experiența lui cu tehnicienii.
„Antrenorul care m-a ajutat cel mai mult a fost Daniel Isăilă, el mi-a acordat cea mai mare încredere și m-a debutat la prima echipă. Am avut mare mare noroc în perioada aceea, a avut încredere să mă folosească la fiecare meci. Apoi am avut antrenori buni și la Steaua, și la echipa națională. Nu mă gândeam niciodată că o să lucrez la echipa națională cu domnul Victor Pițurcă, cu nea Puiu Iordănescu. Eram copil când Generația de Aur era în floare.
Și la Steaua am avut o perioadă senzațională, Mirel Rădoi mi-a plăcut foarte mult, am luat trei trofee cu Constantin Gâlcă.
E greu să spui un antrenor anume. Și acum cu Mister la fel, și la Anderlecht la fel„, a spus Chipciu, pentru FRF TV, care a oferit și definiția fotbalistului matur:
„Fiecare jucător, în decursul anilor, își formează stilul și datorită antrenorilor pe care îi întâlnește, ia de la fiecare lucrurile bune. Cred că un jucător când ajunge la maturitate este suma tuturor antrenorilor pe care i-a avut în carieră„.
Pe 23 martie, de la ora 19:00, pe Friends Arena, Suedia – România, și pe 26 martie, de la ora 21:45, la Cluj-Napoca, România – Feroe. Acestea sunt primele jocuri ale naționalei noastre în campania de calificare la Campionatul European de anul viitor
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER